Osobni napredak



Budući da se osobni razvoj uvijek odvije dosta sporo i postupno, dosta je teško prepoznati promjene koju su se odvile u našem životu.

Ipak, važno je da redovito osvješćujemo unutarnji rast i nagrađujemo se za mnoge predivne korake koje smo napravili na putu samopoboljšanja.


Vrlo često kada završimo s jednim procesom već tražimo nove stvari, pa ne stižemo uživati u uspjehu, ali ako malo bolje razmislite svaki dan biste mogli pronaći razloge za slaviti uspjeh, jer uvijek je vaš trenutni život rezultat prošlih ambicija i uloženog truda.

Možda vam se nešto prije nekoliko godina činilo dalekim snom, a sada je realnost?!

Zbog toga proslaviti osobni napredak možete i sada. Zaustavite se i čestitajte si na nekom uspjehu.

Kako biste se podsjetili na put osobnog razvoja privremeno blokirajte izvanjsku perspektivu i pažljivo promotrite kako je vaš unutarnji život izgledao prije nekoliko godina, a kako sada. Možete i napraviti popis unutarnjih kvaliteta koje sebi možete pridodati u posljednje vrijeme. Vjerojatno ćete shvatiti kako niste ista osoba od ranije i koliko ste postigli.

Vaši stavovi, mišljenja i vrijednosti vjerojatno su značajno različiti, a sve to je rezultat uloženog truda i vaše volje za napretkom i učenjem. Zar to ne zaslužuje pohvalu?!

Osvješćivanje osobnog uspjeha nije ni tašto ni umišljeno. Unutarnja evolucija je životna činjenica i nešto što zaslužuje da proslavite. Spoznaja da ste mudriji, iskusniji, da stojite čvršće na zemlji nego ranije može vam olakšati put prema naprijed.

Osvješćivanjem prethodnog rasta učvršćujete temelje za budući rast i razvoj.


1 komentar:

  1. dobro rečeno dok opet...ja imam svoj način
    PONIŽAVANJEM SEBE JA NAPREDUJEM
    možda zvuči ludo ali kod mene potpunopali
    banalan primjer (morbidno banalan)
    osoba se veseli jutru kako će se ustat i popit finu kavu i započeti dan
    šta se desi? osoba može 50 % samim time upropastiti dan uzaludnim nadanjima pa se može samo neugodno iznenaditi a i uostalom sve bolje zvuči nego što je
    j ana primjer se probudim čangrizava idem kuhat kavu sa spoznajom da je to samo smeđa tekućina i to odvratna
    šta se desi samnom?
    pa i nije loša ta kava, baš me podiže, ustajem i započinjem dan bez ikakvih očekivanja dakle mogu se iznenaditi ali samo POZITIVNO dok se slutnjom na najgore pripremam za isto...stoga živio pesimizam (odnosno današnji realizam)

    OdgovoriIzbriši